I gjithë ky proces që ka si synim vëzhgimin nga afër të elementëve të talentuar të kësaj grupmoshe, do të ndiqet nga afër nga stafi teknik i Kombëtares U-16, me në krye teknikun shqiptar, si dhe nga specialistët e Ekipeve Kombëtare dhe pjesëtarë të stafeve të ekipeve të tjera Kombëtare.

Pas përzgjedhjes së lojtarëve ditën e nesërme, në javën e ardhshme, më 27 janar është planifikuar edhe një ndeshje miqësore kundër ekipit Kombëtar U-15, ku trajneri Kërçova do të ketë mundësinë të shohë lojtarët e seleksionuar në lojë.