Serie A

Parma triumfon në Apel, buzëqesh edhe Calaio

Parma do ta fillojë normalisht sezonin e ri të Serisë A, pasi Gjykata e Apelit ka vendosur të heqë penalizimin prej 5 pikësh, që dha më herët një gjykatë sportive.

Pezullimi i mëparshëm u dha pasi sulmuesi i emilianëve, Emmanuele Calaio ishte përfshirë në disa biseda me lojtarët kundërshtarë, në një ndeshje deçizive për ngjitjen e skuadrës në Serinë A.

Gjithsesi me vendimin e Apelit, Parma do të gjobitet vetëm me 30 mijë euro gjobë, ndërsa një ulje të ndejshme të dënimit ka përfituar edhe Calaio. Sulmuesi është dënuar me 20 mijë euro gjobë dhe pezullim deri më 31 Dhjetor të këtij viti, ndryshe nga pezullimi fillestar prej dy vitesh.

Parma kompletoi mrekullinë këtë sezon, pasi u ngjit brenda tre vitesh nga Seria D ku ra pas falimentit, në Serinë A, ku do të rikthehet të garojë mes më të mirëve.

To Top