Rusi 2018

Sanksionet e Trump, lënë zbathur kombëtaren e Iranit

Vendimi i Donald Trump për të anuluar marrëveshjen bërthamore me Iranin dhe për të rikthyer sanksionet ndaj këtij vendi, ka sjellë efekte edhe në Botëror.

Kështu kombëtarja iraniane, e cila mbërriti e para në Rusi, do të duhet të kontraktojë një kompani në mënyrë urgjente, për të prodhuar këpucë për futbollistët, kur kanë mbetur vetëm dy ditë nga starti i Botërorit.

Kjo pasi gjiganti Nike, që kishte marrë përsipër furnizimin me këpucë dhe veshje për këtë skuadër, ka njoftuar se nuk mund ta bëjë këtë, për shkak të sanksioneve të vendosura nga Trump.

“Nuk e kuptoj këtë vendim të Nike, pasi të furnizosh nuk është njëso si të shesësh dhe në këtë rast ata nuk po na shesin. Pres ende një sqarim të detajuar se ku preket Nike nga sanksionet”, u shpreh presidenti i Federatës Iraniane të Futbollit, Trita Parsi.

To Top